Trabzon Haber
HV
19 MART Salı 12:04

İkinci El Araç Satışlarında Düzenleme: Karara Uymayanlara 300 Bin Lira Para Cezası

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapıldı. Düzenleme ile ikinci el araçların ilan yoluyla sıfır fiyatından fazla pazarlanması 1 Ocak 2024'e kadar yasaklandı.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 06-07-2023 20:06
İkinci El Araç Satışlarında Düzenleme: Karara Uymayanlara 300 Bin Lira Para Cezası

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, satış siteleri, karara aykırı davranan ilan sahiplerini ilan yayımlanmadan önce uyarmakla yükümlü olacak.

İlan sahibine, satmak istediği aracın sıfır fiyatından fazla olduğu ve yönetmeliğe aykırılık teşkil edeceği bilgisi verilecek.

Satış siteleri ayrıca karara uymayan ilan sahiplerinin tüm bilgilerini Ticaret Bakanlığı'na iletmekle de yükümlü olacak.

KARARA UYMAYANLARA 300 BİN LİRA PARA CEZASI 

Karara uymayan ilan sahiplerine Ticaret Bakanlığı 300 bin lira idari para cezası uygulayacak.

Bakanlık, ikinci el araçların sınıfını, markasını, cinsini, model yılını, aksesuar ve donanım eklenmesi halinde sıfır fiyatının üzerine eklenebilecek azami tutar ve oranı belirlemeye de yetkili olacak.

Yönetmelik 15 Temmuz'da yürürlüğe girecek. Ticaret Bakanlığı son olarak ikinci el araç sektöründeki "6 ay ve 6 bin kilometre" düzenlemesini uzatmış ve kapsamı genişletmişti.

Ticari faaliyet olarak değerlendirilen bireysel satışlar da 6 ay 6 bin kilometre sınırı kapsamına alınmıştı.

Ticaret Bakanlığı düzenlemenin yayımlanmasının ardından ilan sitelerinde taşıt ilan fiyatlarının sıfır atılarak girildiğini tespit etti.

Tüketiciyi aldatan bu ilanlara yönelik idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

AdminAdmin

YORUMLAR