Trabzon Haber
HV
19 MART Salı 07:56

BAŞKAN KELEŞ: SORUMSUZLUK SPOR SALONUNU YOK ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Adapazarı’nda yıkılan Tansu Çiller Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin aktif halde olmasına rağmen halkın kullanımına sunulmayan spor salonunun yangında kül olduğunu ifade ederek, “Çocukların ve vatandaşların spor yapması gereken salon birilerinin sorumsuzluğu yüzünden yok oldu” dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 15-11-2022 14:28   Güncelleme : 15-11-2022 14:28
BAŞKAN KELEŞ: SORUMSUZLUK SPOR SALONUNU YOK ETTİ

Tansu Çiller Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni eğitim-öğretim yılı başında Tepekum Mahallesinde yapılan yeni binasına taşındı. Devlet Su İşleri (DSİ) Şube Müdürlüğü yakınındaki arsaya ise Atatürk İlkokulunun 32 derslikli yeni binası yapılmasına karar verildi. Binlerce lira harcanan okulun spor salonu ise atıl duruma bırakıldı. CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş atıl bir duruma bırakılıp vatandaşların hizmetine sunulmayan çıkan yangında kül olan spor salonunu gündeme getirdi. 

 

Başkan Keleş, “Aradan geçen iki yıla rağmen bu alana yapılacak Atatürk İlköğretim Okulu’nun ne ihalesi yapıldı ne de inşaatına başlanıldı. Arsa atıl bir vaziyette kaldı. Bu geçen iki yılda neden hala ihale yapılmadı ve okulun inşaatı neden başlanmadı. Bu durum nedeniyle mağdur edilen öğrenciler için neler yapıldı ve ne gibi destekler verildi? Bu soruların cevabını bizler gibi tüm Sakarya halkı da merak ediyor. Tansu Çiller Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taşındı ama spor salonu duruyordu ve binlerce lira harcanan bu spor salonunun koltukları dahil her şeyi yeniydi. Okul binası yıkıldıktan sonra spor salonu da atıl bir vaziyette bırakıldı. Halkın ve çocukların spor yapması gereken salon harabeye döndü ve madde bağımlılarının meskeni haline geldi. Derslik yetersizliği nedeniyle taşınan lisenin spor salonuyla ilgili vatandaşlar defalarca korktuklarını bildirmelerine ve şikayetlerini dile getirmelerine rağmen bu şikayetler dikkate alınmadı ve salonda büyük bir yangın çıktı. Çıkan yangın sonucu da salon artık tamamen kullanılamaz hale geldi.  Bu spor salonuna neden sahip çıkılmadı? Yeni olmasına rağmen neden gereken özen gösterilmedi? Çıkan yangında ülkemizin bir milli serveti kül oldu. Bunun sorumlusu kim? Sorumlular hesap verecek mi? Bu sorularımızın da cevaplarını merakla bekliyoruz.” dedi.

 

SORUMLULAR HESAP VERMELİ 

Bu ülkede yaşayan vatandaşlarıyla vergileriyle yapılan spor salonuna yetkililerin sahip çıkmadığını ifade eden Başkan Keleş, “İlimizdeki bazı yöneticiler gerekli özeni göstermeyip görev bilinciyle hareket etmedikleri için milli bir servetin yok olmasına neden oldular. Sakarya halkının ve çocuklarının spor salonuna sahip çıkılmadı. Vali Sayın Çetin Oktay Kaldırım ve Milli Eğitim Müdürü Sayın Ebubekir Sıddık Savaşçı neden spor salonunu koruma altına almadınız? Gerçekten yazık oldu. Çocuklarımızın eğleneceği, gönüllerince spor yapacağı bir salon vurdumduymazlık yüzünden küle döndü. Bu işin sorumluları hesap vermeli” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR