Trabzon Haber
HV
19 MART Salı 14:43

AP Türkiye Raportörü: Türkiye'nin AB Üyelik Sürecinin Devam Edemeyeceği Açık

Türkiye düşmanı tavrıyla bilinen AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, “28 Mayıs sonrası Türkiye'nin AB üyelik sürecinin devam edemeyeceği açık” sözleri ile skandal açıklamalarda bulundu.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 02-06-2023 21:42
AP Türkiye Raportörü: Türkiye'nin AB Üyelik Sürecinin Devam Edemeyeceği Açık

Türkiye düşmanı tavrıyla bilinen Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Türkiye-AB ilişkileri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Turkey Recap'ten Diego Cupolo'ya konuşan Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, "özgür ama adil olmayan" diye tanımladığı seçimler hakkında, "Türkiye'de iktidardaki elitlerin daha demokratik olma gibi bir siyasi iradesi olmadığı, iradeleri daha otoriter bir hükümet modeli oluşturmak olduğu sürece demokratik standartları uygulamanın bir yolu yok" dedi.

Türkiye’nin aynı formattaki üyelik sürecinin ve müzakerelerinin devam edemeyeceğini, yeni bir formata ihtiyaç duyulacağını ifade eden Amor, "Üyelik sürecinin devam edebileceğini düşünmüyorum, çünkü Erdoğan'ı iç politikalarını değiştirmeye itebilecek bir faktör görmüyorum" dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR